Sääksin kurssikeskus

Sääksin kurssikeskus sijaitsee Kiljavalla, Sääksjärven rannalla.

Nurmijärven seurakunnan omistama Sääksin kurssikeskus on remontoitu vuonna 2010. Peruskorjauksessa kurssikeskuksen majoituskapasiteettia ei kasvatettu, mutta tilat ja kalusteet saatettiin nykyajan vaatimuksia vastaavalle tasolle. Tilat ovat esteettömät.

Majoitustilat on mitoitettu 60 hengelle (2 – 4 henkilöä huoneessa) ja huoneissa on omat wc:t. Majoitussiipien päissä on ryhmätyötiloja.

Päärakennuksen lisäksi remontoitiin rantasauna ja rakennettiin uusi kokoustila rannalle saunan läheisyyteen. Pihalla on myös grillipaikka, johon on myös esteetön kulku.

Syyskuussa 2010 vihittiin käyttöön uusi 56 hengen kappeli.

Kokoustilat

Sääksin kurssikeskuksen päärakennuksessa on kaksi isoa kokoustilaa (48 hlö) sekä kaksi pienryhmätilaa (8 hlö) ja kaksi avotilaa (8hlö). Myös ruokala voidaan muuttaa isommaksi ilaksi, johon mahtuu 64 henkilöä.

Rannassa on päärakennuksesta erillinen takallinen kokoustila noin 20 henkilölle. Tilan edustalla on iso katettu terassi.

Kaikki kokoustilat ovat moderneja ja niissä on tarpeelliset ajanmukaiset laitteistot. Kurssikeskuksessa on kaksi kiinteää ja yksi siirrettävä projektori. Lisäksi kokoushuoneissa on käytössä mm. dokumenttikamerat ja fläppitaulut sekä monet muut sujuvan kokouksen tai koulutuksen mahdollistavat välineet.

 

        

Ruokailu

Kurssikeskuksen oma keittiö tarjoaa vierailijoille makoisaa ruokaa aamuisin, päivisin ja iltaisin. Tarjoilut ja ruokailuajat voidaan räätälöidä kunkin ryhmän tarpeiden mukaan. Ruokalaan mahtuu kerrallaan noin 50 ruokailijaa.

  

Majoitus

Kurssikeskuksessa on noin 30 majoitushuonetta, jotka ovat kooltaan 2–4 henkilön huoneita. Vasta remontoidut suihku- ja pesutilat löytyvät käytävältä. Majoitussiiven päädystä löytyy seurustelutiloja, joita voidaan tarvittaessa käyttää myös avoimina pienryhmätiloina.

   

Rentoutuminen ja illanvietto

Kurssikeskus on keskellä kaunista Suomen luontoa. Sen välittömässä läheisyydessä on loistavat ulkoilumaastot; talvisin ladut ja avanto, sekä kesäisin lenkkipolut.

Päärakennuksessa voit viettää vapaa-aikaa pelaten biljardia tai rentoutuen yhteisissä seurustelutiloissa. Kurssikeskuksen remontoidut sauna- ja pesutilat ovat huippuluokkaa. Rantasaunasta johtaa laituri kirkasvetiseen Sääksjärveen, jossa on mukava käydä vaikka vain
kastautumassa päivän jälkeen.

Rajamäen liikuntapaikkatarjonta on noin 5 km päässä.

 

            

Ympäristö ja rakennukset

Kurssikeskuksen tontilla sijaitsee päärakennus, erillinen kokoustila isolla etuterassilla ja tilava rantasauna sekä oma uimaranta. Parkkitilaa on runsaasti, myös tilausajobussit pääsevät perille asti.